Składniki:
- Mięso – schabowe, z szynki
- Mąka
- Bułka tarta
- Jajka
- Pieczarki
- Ser
- Pieprz
- Sól
- Szczypiorek lub zielona cebulka
Przepis
- W tradycyjny sposób, rozbijamy mięso na kotlety.
- Obtaczamy mąką, następnie w jajku z pieprzem i solą, na sam koniec w bułce.
- Pieczarki podsmażamy na maśle lub oleju z solą i pieprzem.
- Smażymy kotlety z obu stron na złocisty kolor
- Na czystej patelni z olejem rozbijamy jajka i przykrywamy pokrywką, smażymy, aż do ścięcia białka.
- Na sam koniec smażenia kotletów, posypujemy pieczarkami i ścieramy ser na tarce bezpośrednio na kotlety i przykrywamy pokrywką, aż ser się rozpuści.
- Gotowe! Resztę pieczarek, można podać na kartofle.
Podawać można z dodatkami, jak podane na zdjęciu.
Dodatki :