Jedno z moich popisowych, eksperymentalnych dań, na pewno nie jest dla osób fit, którzy dbają o linie, jednak czasem można zaszaleć… Proponuje wam na niedzielne grymaszenie – Sznycel z jajkiem sadzonym pieczarkami i serem, wbrew pozorom połączenie tych smaków daje rozkosz dla podniebienia dla prawdziwych fanów kotletów. Kotlet to jedno – dodatki drugie. Przepis jak przepis, chodzi o pomysł na…

Składniki:

  • Mięso – schabowe, z szynki
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Jajka
  • Pieczarki
  • Ser
  • Pieprz
  • Sól
  • Szczypiorek lub zielona cebulka

Przepis

  1. W tradycyjny sposób, rozbijamy mięso na kotlety.
  2. Obtaczamy mąką, następnie w jajku z pieprzem i solą, na sam koniec w bułce.
  3. Pieczarki podsmażamy na maśle lub oleju z solą i pieprzem.
  4. Smażymy kotlety z obu stron na złocisty kolor
  5. Na czystej patelni z olejem rozbijamy jajka i przykrywamy pokrywką, smażymy, aż do ścięcia białka.
  6. Na sam koniec smażenia kotletów, posypujemy pieczarkami i ścieramy ser na tarce bezpośrednio na kotlety i przykrywamy pokrywką, aż ser się rozpuści.
  7. Gotowe! Resztę pieczarek, można podać na kartofle.

Podawać można z dodatkami, jak podane na zdjęciu.

Dodatki :

0 0 votes
Article Rating

Leave a Reply

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments